Activiteiten en pakketten aanmaken

Er zijn verschillende typen activiteiten:

  1. Scholen melden zich aan, jij bepaalt de datum van het bezoek (planner kiest datum)

  2. Jij bepaalt het aanbod van tijdstippen, de school kiest een datum en tijd (school kiest datum)

  3. Een activiteit in combinatie met een andere activiteit (pakketje)

Een activiteit kan een voorstelling, workshop of een lesreeks zijn.​           

Bekijk het filmpje welke afwegingen er zijn bij het aanmaken

van een activiteit of open de checklist 'afwegingen activiteit'

 

Ga je de activiteiten invoeren, volg dan de onderstaande stappen en/of bekijk het onderstaande filmpje. Scroll naar beneden als je pakketjes wilt maken van de activiteiten    

Klik hier om een korte handleiding te downloaden voor het aanmaken van activiteiten. Dit kun je uitprinten en naast je computer leggen bij het invoeren van de activiteiten. Er is een export activiteiten (onder overzichten) om in 1 overzicht alle activiteiten te kunnen bekijken en om daarmee te checken of je niets bent vergeten en alles goed staat.

Pakketten aanmaken

Als je een voorstelling en (een of meerdere) workshop samen wil aanbieden, dan kun je onder beheer een ‘pakket’ aanmaken. Als een school zich voor een pakket inschrijft, schrijven ze zich direct voor alle onderdelen in. Als planner benoem je de pakketnaam (deze wordt getoond bij inschrijven, met daaronder de activiteitsnamen) en kies je uit de lijst van activiteiten die bij het pakket horen. Je kunt het pakket op ‘inschrijfbaar’ zetten. Door de losse onderdelen wel of niet op inschrijfbaar te zetten, bepaal je of deze ook los te boeken zijn. 

 

  • Bij een groep of school is er een tabblad ‘pakketinschrijvingen’. Indien er een inschrijving is op het pakketje, kun je deze niet meer bewerken.

  • Per pakket is er de mogelijkheid een evaluatie mail te sturen. De mail wordt dan na de laatste uitvoering van het pakket gestuurd. Bv de voorstelling vindt plaats op 28 maart en de workshop op 15 april: de school ontvangt de evaluatie mail na 15 april.

NB: als de voorstelling ook los wordt aangeboden, dan blijft het vinkje ‘evaluatie versturen’ aan voor de voorstelling en deze gaat dan alleen uit naar de groepen die de losse voorstelling hebben geboekt. 

Staat alles klaar voor om de inschrijving open te zetten? Bekijk de checklist 'voorbereiden op inschrijven' en check deze punten dan nog even!

 Planned Culture - team@plannedculture.nl- 06 38903291