Planned Magic

Works Beautifully

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

U inschrijving is ontvangen

Controle? Nee.. Regie!


Marian heeft alles onder controle als we bij haar zitten. Een uitgebreide jaarplanning in Excel met vier verschillende tabbladen, de mails naar scholen gearchiveerd in outlook en een kleine database in Access waar ze informatie over culturele instellingen bijhoudt.

Toen ze acht jaar geleden begon heeft ze dit zelf opgezet en nu de aantallen groter worden, merkt ze dat –ondanks ze de hele dag bezig is met het checken en vullen van de lijstjes- deze manier van werken bijna niet te vol te houden is.

Want de groep van eind september heeft de bevestiging van de uitvoering gehad, maar had ze de wijziging voor het tijdstip ook gemaild? Weet de instelling dat de school met 8 leerlingen meer komt? Zijn de evaluaties al uitgestuurd naar de groep die gisteren naar de voorstelling is geweest?

Het hoofd van Marian is vol en haar controle lijken eindeloos.

Wij komen in onze gesprekken veel ‘Mariannen’ tegen. Planners die prachtige spreadsheets hebben gebouwd en alles onder controle hebben. Maar als de aantallen groeien, lukt het niet meer en loopt het hoofd over. En is er stilletjes aan een grote behoefte om van controle naar regie te gaan.

In ons plannings- en communicatiemodel is regie het uitgangspunt. Ons model neemt een aantal repeterende handmatige acties en checks over. Jij als planner richt je op het overzicht: de lijstjes uit de stuurinformatie of de meldingen op het planbord. Je ziet als planner meteen waar het nodig is om actie te ondernemen.

Je bent ‘in control’ zonder constant te hoeven controleren. En dat voelt een heel stuk geruster voor alle ‘Mariannen’ in planningsland.

Recente berichten
Archief
Tags