Planned Magic

Works Beautifully

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

U inschrijving is ontvangen

Dromen najagen..


Tegenwoordig krijg je met het drinken van een kopje thee er gratis levensvragen bij die op het (niet te negeren) zakje staan. Van “wat waardeer je het meest in vriendschap”, tot “wat zijn je grootste prestaties tot nu toe” en in dit specifieke geval: “welke droom in je werk jaag je na”? Even rustig bijkomen met een kopje thee was er niet meer bij, ik zat meteen bij de droom maar ook bij de frustratie die het najagen daarvan soms geeft.

2015 De droom..

Na gesprekken met culturele instellingen en scholen bleek dat het organiseren van cultuureducatie een intensief proces is, dat vaak een (relatief) klein deel van het totale proces behelst. Scholen op hun beurt vonden het lastig om 20 brochures door te nemen en dan met verschillende instellingen verschillende afspraken te maken. Beleidsmakers misten overkoepelende stuurinformatie om goed te kunnen sturen.

Hoe mooi zou het zijn als scholen een plek hadden om het aanbod te zien en te boeken en instellingen een gezamenlijke tool voor het intensieve educatieproces zouden hebben? Dat beleidsmakers alle informatie hadden om te kijken of beleid werkt en waar ze kunnen bijsturen? Dat we een platform zouden maken waarop iedereen kan ‘instappen’?

2019 Realitycheck

Lokaal, gemeentelijk en provinciaal verschillen regelingen, subsidies, instanties, en menustructuren zodanig dat 1 platform onmogelijk blijkt. Bestaande organisaties en projecten of samenwerkingsverbanden worden door ons ontzorgd en ook de scholen die daarbij kunnen boeken hebben een centraal punt. Een stap in de goede richting, maar nog niet genoeg om onze oorspronkelijke droom te realiseren.

Want hoe mooi zou het zijn als scholen uit de provincie ook bij steden als Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam kunnen boeken en instellingen ontzorgd worden? En instellingen alle cultuureducatie in 1 systeem kunnen plannen in plaats van de educatie van een specifieke bemiddelaar of project in 1 stad/regio? Dat er in een regio helder is wat er is aan aanbod voor scholen en dat instellingen waar mogelijk samenwerken in plaats van elkaar beconcurreren?

Alleen maakt ander beleid dit behoorlijk moeilijk. Ik ben voorstander van lokale initiatieven, eigen kleur &identiteit van culturele instellingen en juist dat wordt niet belemmerd door samenwerking op organisatorisch vlak. Verschillende opdrachten voor instanties, keuzes over selectie van aanbod of niet, andere restricties en voorwaarden aan inschrijvingen van scholen, targets aan verschillende instanties in 1 stad, regio of provincie, helaas wel.

Dus doen we nu beiden: de realitycheck maakt dat we een platform met verschillende settingen hebben zodat samenwerking binnen bestaande vormen zoveel mogelijk kan. En dat ons platform ook andere & verdere samenwerkingen op organisatorisch vlak stimuleert, dwars door steden, regio’s of provincies heen? Wij blijven de droom najagen, wie jaagt mee?

(en dan nu eerst even koffie..zonder levensvragen graag)

Recente berichten
Archief
Tags